Moriscos, els valencians oblidats. Dimecres 21 de febrer, 19.30 h



Producció valenciana dirigida per Sergi Tarín que rememora l'expulsió dels musulmans valencians l'any 1609. 

"Moriscos, els valencians oblidats" recorre als testimonis de professors d'història del País Valencià i a d'altres experts en arquitectura, arqueologia i el món islàmic per exposar les fites més importants que van dur a una expulsió massiva de població que tindria importants repercussions econòmiques i culturals. També fa ús d'imatges que n'immortalitzen els moments més significatius, extretes de múltiples arxius museístics, universitaris i eclesials, així com a imatges de la reconstrucció de l'expulsió dels moriscos de Cortes de Pallàs duta a terme per diverses associacions històriques valencianes de la zona.


Aquest documental és una producció d'Info TV (València) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia i de la Universitat d'Alacant.

Amb la participació de: Santiago La Parra, Joaquím Serrano, Josep Ivars, Josep Torró, Ferran Garcia-Oliver, Manuel Ardit, Rafael Benítez, Luis Fernando Bernabé, Miguel Aparici, Pasqual Costa i Abdelhakim Slama Gafsi.

Rodada a València, Alboraia i Almàssera (l'Horta); Cortes de Pallàs (La Vall d'Aiora-Cofrents); Gandia, Potries i Xeraco (la Safor); Simat de la Valldigna, Dénia, Xàbia, la Vall de Gallinera, la Vall d'Alcalà, la Vall de Laguar, Benigembla i Murla (la Marina Alta); Alacant, Elx i Santa Pola (Baix Vinalopó) i Tunis, Bizerta, Testur i Zaghuan (Tunísia).


Fitxa tècnica:
Direcció i guió: Sergi Tarín
Fotografia i postproducció: Vicent Peris
Muntatge i grafisme: Esther Albert
Producció executiva: Juli Esteve
Producció a Tunísia: Abdelhakim Slama Gafsi
Locució: Gabriel Pareja
Assessorament musical: Miquel Gil i Vicent Torrent
Música: "Xarq al Andalus", per cortesia d'Al Tall


Entrada gratuïta fins a completar l’aforament de la sala 
 Duració estimada 50’



Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: