Del 3 al 7 de juliol. Taller de recursos escènics




+ Este curs naix com a necessitat de compartir, investigar i buscar nous recursos per a narrar, preparar una unitat didàctica, una sessió d'animació o fer una representació de teatre. Per altra banda, el desenvolupament d'este taller implica el joc, i també dota de recursos als animadors, monitors de temps lliure, mestres, pares, que volen omplir la motxilla de la imaginació i compartir en el xiquets i xiquetes als que eduquen la creativitat.

Per a realitzar activitats d'animació a la lectura, jugar i crear, podem utilitzar els conta contes, el teatre, jocs de participació, els titelles, les ombres, la pintura, la música, activitats manuals ... Tots els recursos que tenim a la ma es poden utilitzar per a aconseguir els nostres objectius, sempre que tinguem la capacitat pedagògica i el mètode adequat a I'edat i circumstancies del grup en el que estem treballant.

En este taller volem iniciar als alumnes en un mètode de treball per a dotar de recursos les activitats relacionades amb la narració, I'animació i la creació.

CONTINGUTS
+ Descobrim el conte. Diferents tipus de narracions. Un conte per a cada ocasió. Contes de tradició oral. Contes d'autor. Inventem contes.
+ La Narració Escènica. Recursos: Titelles, Ombres, Música.
+ El conte dramatitzat . Participació del públic
+ El Joc per a crear.
+ Juguem afer teatre.

OBJECTIUS
+ Adquirir recursos per a millorar la capacitat de comunicar.
+ Adaptar un conte per a la dramatització.
+ Aprendre a utilitzar les titelles per a jugar i narrar.
+ Iniciació a les ombres.
+ Adquirir habilitats per facilitar la participació del públic en la narració.

METODOLOGIA
+ Utilitzarem una metodologia activa. Els alumnes, un màxim de vint, realitzaran exercicis físics, manuals, intel·lectuals i emocionals per a descobrir els diferents recursos. Cada alumne/a, amb tècniques creatives trobarà el seu estil i adequarà els recursos a les seues capacitats personals.

DURACIÓ DEL CURS
+ 25 hores

PREU
+ 50€

REQUISITS
+ Majors de 16 anys.


Rosa Fraj i Pla, és titulada a I'escola de Magisteri d'Alacant. Actriu, directora de Papallona Teatre i autora d'obres de teatre per a infants, investiga I'aplicació del teatre en el currículum escolar, realitza cursos d'iniciació al teatre narració oral i activitats d'animació lectora a la Universitat d'Alacant. Professora de l'Escola del Teatre Principal d'Alcoi. Professora del taller de I'ONCE d'Alacant.



Podeu descarregar el fullet de la informació i la fitxa d'inscripció ací:




Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: