Del 28 de maig al 2 de junyA continuació podeu trobar informació dels espectacles que podreu vore al Teatre Principal durant la Mostra de Teatre.

DILLUNS 29 de maig, 20.00 h.

“Vives” de Gabi Ochoa és, fonamentalment, una peça teatral a tres temps que reflexiona sobre els successos al voltant de l'Institut Lluís Vives en 2012 coneguts com #primaveravalenciana, alhora que ens parla d'alguns aspectes de l'humanista valencià del segle XVI, establint ponts entre una realitat i l'altra per a plantejar al públic la vigència del missatge de Lluís Vives i la necessitat d'una atenció essencial sobre les qüestions relacionades amb l'educació.


Vives” de Gabi Ochoa es, fundamentalmente, una pieza teatral a tres tiempos que reflexiona sobre los sucesos alrededor del Instituto Lluís Vives en 2012 conocidos como #primaveravalenciana, a la vez que nos habla de algunos aspectos del humanista valenciano del siglo XVI, estableciendo puentes entre una realidad y la otra para plantear al público la vigencia del mensaje de Lluís Vives y la necesidad de una atención esencial sobre las cuestiones relacionadas con la educación.

SERGIO CABALLERO y LAURA ROMERO
Música en directe: PAU ALABAJOS
Text i direcció: GABRIEL OCHOA
Una producció d'Escalante Centre Teatral amb la col·laboració d'Elpuntog


DIMARTS 30 de maig, 22.15 h.

SOFIA és un monòleg. La protagonista és una dona. Durant anys, aquesta dona ha sigut la més coneguda del nostre país. Durant anys, aquesta dona ha sigut, també, la més desconeguda. En part, aquesta paradoxa es deguda a l'excepcionalitat del càrrec que ocupava; però també al servilisme d'un determinat model social. I, sobretot, a aquesta por atàvica dels espanyols a parlar clarament, i sense necessitat d'alçar la veu, de les coses que importen. Som campions en l'àmbit de la “chismografía”, i capritxosos en qüestions de memòria; estem, per descomptat, suspensos en història. Com deia una famosa presentadora de televisió: “hasta aquí puedo contar”.

SOFIA es un monólogo. Su protagonista es una mujer. Durante años, esa mujer ha sido la más conocida de nuestro país. Durante años, esa mujer ha sido, también, la más desconocida. En parte, esta paradoja se ha debido a la excepcionalidad del cargo que ocupaba; pero también al servilismo de un determinado modelo social. Y, sobre todo, a ese miedo atávico de los españoles a hablar claramente, y sin necesidad de levantar la voz, de las cosas que importan. Somos campeones en el ámbito de la chismografía, y caprichosos en cuestiones de memoria; estamos, desde luego, suspensos en historia. Como decía una famosa presentadora de televisión: hasta aquí puedo contar.

Acrtriu: Victoria Salvador
Direcció: Ignacio García May
Una producció del Teatro Español

DIMECRES 31 de maig, 19.00 h.

En Himmelweg (Camino del cielo) es reflexiona sobre la propaganda i la manipulació a través d'una història real ocorreguda en un camp de concentració nazi, les condicions de la qual van ser considerades "bones" després de ser visitat per membres de Creu Roja.

Es tracta d'una de les peces més representades internacionalment de Juan Mayorga, Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2013 i un dels principals renovadors del teatre espanyol contemporani, però poc coneguda en el nostre país.

En Himmelweg (Camino del cielo) se reflexiona sobre la propaganda y la manipulación a través de una historia real ocurrida en un campo de concentración nazi cuyas condiciones fueron consideradas "buenas" tras ser visitado por miembros de Cruz Roja.
Se trata de una de las piezas más representadas internacionalmente de Juan Mayorga, Premio Nacional de Literatura Dramática 2013 y uno de los principales renovadores del teatro español contemporáneo, pero poco conocida en nuestro país.

De Juan Mayorga
Amb Patricia Mendoza, Raimon Molins i Guillem Gefaell
Companyía Sala Atrium
Direcció Raimon Molins

DIJOUS 1 de juny, 19.15 h.

EL PROCESO, de Kafka. Un matí qualsevol, Josef K. desperta en la pensió on resideix amb l'estranya visita d'uns homes que li comuniquen que està detingut. Des d'aquest moment, comença per a K un procés laberíntic i absurd del que no és capaç d'entendre les causes i en el qual cada vegada se li considera més culpable. Els espectadors se submergeixen en un univers que va més enllà del fet teatral i que s'expandeix en una experiència online complementària. 

Una mañana cualquiera, Josef K. despierta en la pensión donde reside con la extraña visita de unos hombres que le comunican que está detenido. Desde ese momento, comienza para K un proceso laberíntico y absurdo del que no es capaz de entender las causas y en el que cada vez se le considera más culpable. Los espectadores se sumergen en un universo que va más allá del hecho teatral y que se expande en una experiencia online complementaria.


EL PROCESO, de Kafka
Factoría Echegaray

Versió Belén Santa-Olalla
Amb Alessandra García Antonio Arcos, Antonio Navarro, Garikoitz Lariz i
Lucía Moreno.


Totes les entrades estan ja a la venda a www.ticketalcoi.com.
A la taquilla del Teatre Principal una hora abans de la representació.

Teatre Principal Alcoi

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: